vrijdag 20 november 2015

Nomnomnom

Dan heb je uit de Beebox nog paarse boerenkoolbladeren over en geen zin in aardappelen. What to do? Ineens weet je het! Je maakt een snack. Je herinnert je die keer dat het met spinazieblaadjes zo goed lukte. Dus je wast de paarse bladeren en droogt ze met een velletje keukenrol. Je strooit er wat sesamzaad over en wat ketjap of tamari. Een paar druppeltjes olie, een beetje husselen en hop, op een bakpapiertje in de oven. Tien minuten later moet je je bedwingen om ze niet meteen naar binnen te proppen en knisperend weg te snacken. Nee, één voor één proef je ze, goedkeurend knikkend, terwijl je je voorneemt ze veel vaker te maken, die lekkere, aparte, krakende, gezonde boerenkoolchips!

Boerenkoolchips van paarse boerenkool uit de Beebox.

Recept: per 300 gram boerenkool (verwijder de nerven en scheur in stukjes) gebruik je 1 tl sesamzaad, 1 tl ketjap of tamari, 1 el olijfolie of iets minder. Bak op ongeveer 190 graden Celcius in 6 tot 10 minuten krokant.